donderdag 22 augustus 2024

Russische verontwaardiging


 

De grenspost in kwestie (stem: Michael Clarke).


Maria Zakharova

Op 6 augustus jl. lanceerde Oekraïne, met grondtroepen, een aanval op de Russische oblast Koersk. Vanaf acht uur 's morgens staken duizenden soldaten iets ten zuiden van Soedzja de grens over en stuitten daarbij, tot hun niet geringe verbazing, op betrekkelijk weinig tegenstand. Sindsdien zijn er meer dan honderdduizend Russen uit de regio ten zuiden van de stad Koersk geëvacueerd. Op dit moment, dus ruim twee weken later, verovert Oekraïne nog steeds grondgebied in deze grensstreek.

Maria Zakharova, woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, deelde gisteren in Moskou tijdens een meeting met journalisten mee dat de inval van Oekraïne in de Koersk-regio een einde heeft gemaakt aan elke mogelijkheid tot vredesonderhandelingen tussen beide landen.

"Wie wil er hierna nog met ze onderhandelen, na de wreedheden en de brute terreur die ze begaan jegens vreedzame Russische burgers, plus alle schade die ze dagelijks in dat gebied toebrengen aan huizen, gebouwen en de civiele infrastructuur," vroeg Maria zich verontwaardigd af.

Tja...

Maria Zakharova’s deed haar uitspraken op dezelfde dag dat Moskou het doelwit van een massale drone-aanval was. Russische functionarissen meldden dat de luchtverdediging van het land met succes 11 Oekraïense drones boven Moskou onderschept had, in wat het Kremlin omschreef als 'een van de grootste' drone-aanvallen ooit tegen de hoofdstad. Drie nabijgelegen vliegvelden werden uit voorzorg enkele uren gesloten. Hoeveel drones hun doel wel wisten te bereiken werd door de Russische autoriteiten niet meegedeeld.


©Huub Drenth (Bronnen: TCE en Times Radio)

 

Maria Zakharova met lintje.